Bookmark and Share

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Συναυλιάστηκα

Από τον Χρήστο Καραλιά

Συναυλιάζομαι (κατα το σεληνιάζομαι): Η κατάσταση στην οποία περιέρχεται κανείς όταν, ζαλισμένος από τις πολλές επικείμενες συναυλίες, δεν ξέρει που να πρωτοπάει.

Με τόσες συναυλίες άλλωστε, δύσκολο να μην το πάθει κανείς. Το κακό είναι οτι λογικό ακόλουθο του "Συναυλιάστηκα" είναι και το "ξεπαραδιάστηκα". Όπως και να 'χει, υπάρχουν ορισμένες συναυλίες για τις οποίες δεν σκέφτεσαι τα λεφτά... Να μερικές συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε!


Νατάσσα Μποφίλιου 24/6: Η εν λόγω καλλιτέχνης έχει χαρακτηριστεί από τις ωραιότερες φωνές αλλά και καλλιτεχνικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.
Με μουσική που σε ταξιδεύει από τον Θέμη Καραμουρατίδη, και στίχους από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, η Νατάσσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει τραγούδια όπως το "Ευχαριστήριο".

Πού; Στην Τεχνόπολη.
Πόσο; 7€ η προπώληση, 10€ στην πόρτα.
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Myspace.




Moby 27/6: O Moby, ο μόνος DJ με πάνω από 20.000.000 πωλήσεις σε άλμπουμ, έφτιαξε με τη μουσική του το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς, με τραγούδια όπως το Porcelain ή το Why does my heart feel so bad. Μαζί του παίζουν την ίδια μέρα στο Rockwave οι Placebo και οι Gogol Bordello .
Που; Στο TerraVibe, Μαλακάσα
Πόσο; 55€. Συμφέρει να πάρετε το εισητήριο των δύο ημερών προκειμένου να δείτε και τους Killers, Duffy, Dinosaur Jr, K.Βήτα, Tricky, που κοστίζει 93.50€ αντί για 110€.
O Moby στο Μyspace.



Joss Stone 29/6: Ποιός είπε οτι η Soul πέθανε; Η Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο! Με χορευτική και ρομαντική διάθεση, η καλοκαιρινή βραδιά στο Λυκαβηττό προβλέπεται αξέχαστη. Μαζί της παίζουν και η "Sugahspank!" μαζί με τους The Swing Shoes, με τις μοναδικές gypsy jazz μελωδίες τους.
Πού; Θέατρο Λυκαβηττού
Πόσο; 50€.
H Joss Stone στο Myspace.



Bajofondo 1/7: Οι κυρίαρχοι της ηλεκτρονικής tango μουσικής έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Kosmos που διοργανώνει ο Kosmos 93.6. Την αργεντινο-παραγουανή μπάντα επιμελείται καλλιτεχνικά ο Gustavo Sataolalla, (στη photo ο τρίτος από αριστερά) κάτοχος δύο Grammy και συνθέτης του soundtrack του Βαβέλ και του Brokeback Mountain. Με τις μαγικές μελωδίες του Bandoneon, αλλά και βιολιού, κοντραμπάσου, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς ήχους, φέρνουν στην Αθήνα το σύγχρονο Buenos Aires: παράδοση του tango από την κακόφημη γειτονιά Boca και στοιχεία της σύγχρονης αισθητικής. Την ίδια μέρα στο φεστιβάλ θα παίζουν και οι Tinariwen, Dub Inc, Orishas.
Πού; Στον Ιππικό Όμιλο στο Γουδή
Πόσο; 45 προπώληση, 50€ στην πόρτα
Οι Bajofondo στο Myspace.


Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, 21,22,23 Ιουνίου: Εδώ και 30 χρόνια διοργανώνεται σε Γαλλία και Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα έχει ήδη 10 χρόνια παρουσίας.Φέτος, σε 23 πόλειςτης Ελλάδας, οι δρόμοι θα γεμίσουν με μελωδίες. Τις τρείς αυτές ημέρες το κέντρο Αθήνα θα γεμίσει με μουσικά stages στις περισσότερες πλατείες, δρόμους κλπ με σκοπό να γιορτάσουν και να μοιραστούν όλοι οι μουσικοί το κοινό τους πάθος. Και το καλύτερο απ' όλα; Είναι εντελώς δωρεάν, και καλύπτει όλα τα μουσικά γούστα!
Για να δεις ποιός παίζει πού στα πλαίσια του European Music Day πατήστε εδώ.


Ελπίζω να μη χάσατε τους Pixies, τη Monika, το Synch και το Eject Festival! Όπως και να 'χει, πάντως, αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται... μουσικό!

Σχετικές αναρτήσεις:

EXITmag 2009.
www.exitmag.tk

4 σχόλια:

Οι Σοφοπλάστες είπε...

Γεια σας παιδιά.Οφείλω να ομολογήσω πως η καλύτερη συναυλία ήταν των Maraveyas Ilegal!Πραγματικά ήταν απίθανοι!!!

Theios είπε...

Πήγατε στο κηποθέατρο Παπάγου και τους είδατε; Άκουσα κι εγώ οτι ήταν πολύ ωραία!
Εγώ πήγα στη Νατάσσα Μποφίλιου στο Γκάζι(φέτος έκανε εμφανίσεις με τον Μαραβέγια στον Ιανό), ενώ άλλα παιδιά από την Ομάδα της EXIT πήγαν στους PLACEBO,MOBY,GOGOL BORDELO.

Αύριο θα παω και στους Bajofondo!

Ανώνυμος είπε...

Πού βρήκες λεφτά για bajofondo???Κοίτα εκεί πέρα να περάσεις κανένα μάθημα...χα.ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ -ΜΗ ΦΛΩΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΧΑ...!νινα φυσικά

Theios είπε...

Έχω εγώ τα κοννέ μου και τα βρίσκω τα λεφτά.. :P
Δε με νοιάζει τι ψηφίζεις... Δεν έχουμε δημοκρατία στο site, αναρχία έχουμε...Πάντως το αφιέρωμα στο Kosmos Fesitval είναι έτοιμο, και αν σ'αρέσει! :P

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails