Bookmark and Share

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ανάδρομος Ερμής για τον Τύπο

Του Χρήστου Καραλιά
Σήμερα, 22/6/2009, εκδόθηκε το τελευταίο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου. Με ανακοίνωση στο site του Ελεύθερου Τύπου, η "Ίδρυμα Τύπου Α.Ε." αναφέρει πως αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Ελεύθερου Τύπου και του City fm "λόγω ζημιογόνων αποτελεσμάτων". Οι άνεργοι, πλέον, εργαζόμενοι της εν λόγω εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού, χρησιμοποιούν πλέον το ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com ως βήμα. Εν ολίγοις, λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο και στον Cityfm έβαλαν οι Αγγελόπουλοι, χωρίς να προσπαθήσουν καν να πουλήσουν τουλάχιστον τις δύο αυτές επιχειρήσεις, αφήνοντας έτσι άνεργους περίπου 450 εργαζόμενους.

Ίσως να είναι καλύτερα έτσι, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες εφημερίδες:
Το Βήμα, η Ελευθεροτυπία και το Έθνος της Κυριακής έγραψαν σχόλια και κάλυψαν τη συνάντηση του Καραμανλή με τον Ερντογάν την ίδια ημέρα. Αρκετά αστείο αν φανταστεί κανείς οτι η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Ερντογάν την ακύρωσε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Όχι μόνο λοιπόν έγραψαν οτι έγινε η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, αλλά στο "Βήμα" διαισθάνθηκαν και ένα "παγωμένο κλίμα παρά τα χαμόγελα":

Το ρεπορτάζ του Βήματος. Ξέχασαν να το εντάξουν στην ενότητα "ζώδια".

Η Ελευθεροτυπία ανέφερε:
"Επί μία ώρα (μαζί με τον χρόνο που χρειάστηκε για τη μετάφραση), τα είπαν χτες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καραμανλής με τον Τ. Ερντογάν, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Η υλοποίηση των συμφωνιών για τους μετανάστες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν δύο από τα βασικά θέματα που μπήκαν στην κουβέντα.", ενώ το Έθνος ανέφερε: "η υποδοχή του κ. Ερντογάν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα το 2004".

Με τον κόσμο να χάνει την εμπιστοσύνη του στα ΜΜΕ, οι εκδότες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και απογοητευμένοι. Η ΕΧΙΤ όμως έχει τη λύση για άλλη μια φορά. Οι δημοσιογράφοι του Βήματος, της Ελευθεροτυπίας και του Έθνους θα απολυθούν όλοι, και τη θέση τους θα πάρουν διακεκριμένα και έγκυρα μέντιουμ. Συνομιλίες λέγεται οτι γίνονται μεταξύ της Βιργινίας Λεούση και του Βήματος για να αναλάβει το πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ ο Χορταρέας φαίνεται να μην καταλήγει τελικά σε συμφωνία με την Ελευθεροτυπία εξ' αιτίας του χρηματικού ζητήματος.

Πλέον οι εφημερίδες δεν θα ντρέπονται να λένε οτι γράφουν για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμη, αλλά αντιθέτως θα τα γράφουν από εβδομάδες πριν, και η εφημερίδα που θα τα γράφει προκαταβολικά ένα μήνα πριν, θα είναι η πιο έγκυρη, αφού η Συναστρική Ομάδα με τον Αρχιαστρολόγο θα έχουν το ισχυρότερο κληρονομικό χάρισμα.

Ακόμη, εμείς στην EXITmag προχωράμε ένα βήμα μποροστά από το "Βήμα" και αποκαλύπτουμε τις συναντήσεις του Κ.Καραμανλή που δεν έγραψαν οι υπόλοιπες εφημερίδες: "Σε ευχάριστο κλίμα έγινε εχθές η συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Οσάμα Μπίν Λάντεν, ενώ αμέσως μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός δείπνησε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ τους τραγουδούσε live η βασίλισσα της pop Madonna, που έφτασε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου."

Λύση δεν έχουμε σκεφτεί ακόμη για τους άνεργους δημοσιογράφους που θα προκύψουν από τις εφημερίδες που αναφέραμε (συν τους 300 δημοσιογράφους που μένουν χωρίς δουλειά μετά το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, όσοι θα προκύψουν από τη δεύτερη "εθελούσια" έξοδο που σχεδιάζει ο Alpha, ή από τις περικοπές προσωπικού που αναμένονται από τον ΑΝΤ1). Αν έχει κανείς ιδέες ας τις πει..



EXITmag 2009.
www.exitmag.tk

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι λυπητερο το γεγονος αυτο,κατι τετοιες στιγμες βλεπουμε σε τι διαφθορα εχουν οδηγηθει πραγματικα τα πραγματα.Γι'αυτο και οι δημοσιογραφοι της νεας γενιας και αυτοι γενικοτερα που ασχολουνται με τον χωρο δημιουργειστε εναν Τυπο για τον οποιο δε θα ντρεπομαστε....ηδη εχετε κανει το ξεκινημα:)

Theios είπε...

Ο ΑΝΤ1 θα αρχίσει σύντομα, όπως ανακοινώθηκε, πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων. Το σχέδιο της EXIT μπαίνει σε εφαρμογή. Αστρολόγοι αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους... καλύτερα έτσι: Τα αυριανά νέα σήμερα στις 8 με την Όλγα Τρίζη.

Πέρα από την πλάκα, σκούρα τα πράγματα στον χώρο των Media... μόνο η EXIT θα βγεί αλώβητη από όλο αυτό μου φαίνεται... :P

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails