Bookmark and Share

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Απλώς δεν σε γουστάρει

Της Αγγελικής Νικολάρη

Μια αγαπημένη φράση που όλοι μας ενίοτε χρησιμοποιούμε ή έστω έχουμε χρησιμοποιήσει για να ξεχάσουμε μια ερωτική απογοήτευση, για να πάρουμε πιο μαλακά την χυλόπιτα που έσκασε σαν βόμβα από το πουθενά ή τελοσπάντων για να συμπαρασταθούμε στην κολλητή που οδύρεται στην αγκαλιά μας για παρόμοιο λόγο.

Αν ο τίτλος σου φαίνεται γνωστός είναι γιατί κι εσύ έχεις διαβάσει το best seller των Γκρεγκ Μπέρετ και Λιζ Τουτσίλο που έκανε θραύση στην Νέα Υόρκη ή είδες την ομώνυμη συμπαθητική ταινία με την Jennifer Aniston. Η ταινία καλή, χαλαρωτική με ένα πολύ ωφέλιμο ηθικό δίδαγμα.

Ένα συνηθισμένο story συνήθως έχει ως εξής: είσαι ελεύθερη, ωραία, και βγαίνεις με τις φίλες σου Σάββατο βράδυ να καταπλήξετε τα πλήθη. Με τακούνι τουλάχιστον δεκάποντο, βλεφαρίδα κάγκελο και μαλλί ακούνητο από τη λακ κάνεις τη θεαματική σου είσοδο στο Club σίγουρη ότι τους αφήνεις όλους άφωνους με την γοητεία σου.

Μετά από ώρες, αφού έχεις κουνηθεί στους ρυθμούς κάθε καλοκαιρινού hit και έχεις πιει κυριολεκτικά το Βόσπορο, κάνεις την τρομερή ανακάλυψη: μόλις κατάλαβες πως ο δίμετρος καλλονός που κοίταζες επίμονα τόση ώρα είναι φίλος φίλου και δεν χάνεις ευκαιρία να μεταφερθείς στο εν λόγω τραπέζι. Η γνωριμία στέφεται από απόλυτη επιτυχία καθώς το υπόλοιπο της βραδιάς το περνάτε μαζί. Μόλις σου ζητάει το κινητό σου σκέφτεσαι «το γράπωσα το γκομενάκι» και σχεδόν ευτυχισμένη γυρνάς σπίτι σου.

Το επόμενο πρωί αμυδρά θυμάσαι τη χθεσινή βραδιά, μέχρι που ένα μήνυμα στο κινητό σου από τον γνωστό άγνωστο, που σου ζητά να βγείτε, σε φέρνει στην πραγματικότητα. Εκστασιασμένη ετοιμάζεσαι με τις ώρες και κάνεις τις κούρες ομορφιάς σου για να δείχνεις φρεσκαδούρα και να τον κατακτήσεις. Σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού κοιτάζεις να τον εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις, τις ατάκες και φυσικά το αγγλοσαξονικό χιούμορ σου. Ανακαλύπτεις μάλιστα ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα! Ευχαριστημένη από τον εαυτό σου και σίγουρη ότι τον έχεις ενθουσιάσει, περιμένεις για το επόμενο ραντεβού. Το οποίο όμως δεν έρχεται ποτέ.

Άδικα περιμένεις πάνω από το κινητό σου τις επόμενες μέρες και αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Όλα έχουν περάσει από το μυαλό σου: ότι πνίγεται στη δουλειά, ότι έχασε το κινητό σου, ότι αρρώστησε, ότι πέθανε. εκτός από το πολύ απλό «απλώς δεν σε γουστάρει.» Η πιο cool και απενεχοποιημένη φράση για μια γνωριμία που τελικά δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελες. Τόσο απλή. Τόσο ανακουφιστική.

Η φιλαρέσκεια, ο εγωισμός και η έλλειψη αντικειμενικότητας κάνουν ορισμένους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι δυνατό να αρέσουν σε όλους -ψώνιααα- και ξεχνούν ότι ο καθένας διακρίνεται για τη μοναδικότητα και την ξεχωριστότητα του (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η λέξη). Επίσης, ο αρκούδος θα ζευγαρώσει με την αρκούδα και ο χελιδόνος με τη χελιδόνα. Θα μπορούσε ο αρκούδος να ζευγαρώσει και με τη χελιδόνα εφόσον όμως το γούσταραν και οι δύο. Και φυσικά τα ετερώνυμα έλκονται, μα χωρίς ομοιότητες και κοινά σημεία οι αντιθέσεις χάνουν τη μαγεία τους, καταντούν βαρετές, εκνευριστικές.

Και επειδή πολύ το κούρασα το θέμα θα κλείσω με μια συμβουλή/ προτροπή/ παραίνεση: το επόμενο ραντεβού που δεν θα σου κάτσει δεν είναι επειδή δεν είσαι πολύ ψηλή ή επειδή έχεις φακίδες ή χοντρές γάμπες αλλά επειδή απλώς δεν σε γουστάρει.


Οκτώβριος 2009
www.exitmag.tk



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνο!Ωστόσο η ανθρώπινη ψυχολογία είναι πολύ πιο σύνθετη για να περιοριστεί σε ένα "απλά δε σε γουστάρει".
Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι για να πάει ένα ραντεβού χάλια ή ένα φλερτ.Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχει ο άλλος στο μυαλό του,παρολα αυτά μαρέσε ο τροπος που προσεγγισες το θεμα.Χεχε

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα!Γελάω πολύ απλά!Μα ''ο χελιδονος'' και ''η χελιδόνα'';:P Το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό και μια φίλη μου το ξεφύλλιζε και μου διάβαζε διααάφορες περιπτώσεις που ο άλλος/η άλλη ''απλώς δε σε γουστάρει'' εκστασιασμένη!!Οι άνθρωποι όντως είμαστε διαφορετικοί και δε γίνεται ολοι να αρέσουμε σε όλους.Η αλήθεια σκληρή μεν αλλά πολύ καλύτερη από φθηνές δικαιολογίες όπως ''έπεσε νερό στο κινητο του και χάλασε'',''πήγε σαφάρι και δεν έχει σήμα'', ''θέλει τον χρόνο του'' που δεν οδηγούν πουθένα!Ευχάριστο το άρθρο σου!

Σταυρούλα

aggelikh είπε...

paidia fxaristwwww
eipa na dwsw mia pio euxaristh nota sto 8ema gt alliws 8a epefte megalh analush :P

aggelikh είπε...

auto den shmainei ot stn exit den analuoume ta 8emata mas alla opws eipe kai o anwnumos h an8rwpinh psuxologia einai sun8eth..

Ανώνυμος είπε...

Απλώς δεν τη γουστάρει???Ρίξε όμως μια ματιά στη στήλη U-Speak να σου πω εγώ..Τη γουστάρει και την παραγουστάρει,αλλά είναι κότα και δεν εκδηλώνεται.
"Τι σου ζητάμε ρεεε?Εκδηλώσου!!!":P

Κατερίνα^_^

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα γελάω :P

Σταυρούλα

panagiotis είπε...

kouli.......poli wraio.....

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails