Bookmark and Share

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ζήσε Δυνατά, Ζήσε με καρδιά!

Του Γιάννη Παναγιωτούρου

Υπάρχουν φορές που η ανθρώπινη καρδιά ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία. Υπάρχουν αθλητές που πετυχαίνουν από μια νίκη σε έναν απλό αγώνα, μια νίκη στον σκληρό αγώνα της ζωής. Ένας από αυτούς είναι και ο Lance Armstrong, και ο αγώνας του είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό βραχιόλι που έγινε μόδα στα χέρια των εφήβων. Είναι στάση ζωής.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Lance Armstrong είναι διεθνής Αμερικανός ποδηλάτης και μάλιστα ένας από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία του αθλήματος έχοντας κατακτήσει το Γύρο της Γαλλίας (Tour de France), επτά διαδοχικές φορές (1999-2005) μια από τις πιο δύσκολες διοργανώσεις στην κατηγορία των αθλημάτων γενικότερα.

Η περίπτωση του Armstrong θα μπορούσε από τις αθλητικές, και μόνο, επιδόσεις να κριθεί αξιοπρόσεχτη καθώς οι επιτυχίες του πέρα από τις προαναφερθείσες, γεμίζουν ολόκληρο βιβλίο. Η ιστορία, όμως γράφτηκε αλλιώς. Σε ηλικία 25 ετών και με την καριέρα του να ‘καλπάζει’ ο Armstrong προσβλήθηκε από καρκίνο τρίτου βαθμού που έκανε μετάσταση στους όρχεις, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες. Χαρακτηριστικό και αξιοπρόσεχτο είναι το γεγονός πως μετά από μια ορχιεκτομή οι γιατροί παραδέχτηκαν πως οι πιθανότητες επιβίωσης του Armstrong ήταν μικρότερες από 40%. Κ’ όμως η τεράστια θέληση του ανθρώπου να ζήσει και η δύναμη που βρήκε μέσα του τον οδήγησαν σε ένα θαύμα. Θαύμα; Αυτό είναι κάτι που ο άνθρωπος αποφασίζει.

Η ιστορία, όμως, συνεχίζεται. Ο Armstrong επέστρεψε στην ποδηλασία κατακτώντας τον Γύρο της Γαλλίας επτά φορές και έφτασε και σε άλλες πολύ μεγάλες επιτυχίες. Όταν απαλλάχθηκε από τον καρκίνο το 1997 ίδρυσε το Lance Armstrong Foundation (www.livestrong.org) με το όνομα Livestrong (Ζήσε Δυνατά -το strong προέρχεται από το Arm-strong) ένα ίδρυμα με παγκόσμια δράση που βοηθάει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο. Μέσα από αυτό το ίδρυμα και σε συνεργασία με γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών γίνεται πώληση ρούχων και αξεσουάρ και τα κέρδη πηγαίνουν στον αγώνα κατά της ανίατης ασθένειας. Παράλληλα διοργανώνονται και εκδηλώσεις κατά του καρκίνου παγκοσμίως.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως ‘Lance Armstrong’ είμαστε όλοι. Κάθε άνθρωπος έχει την καρδιά και την θέληση να πετύχει τους μεγαλύτερους στόχους του και να ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Αρκεί να ψάξει. Άνθρωποι σαν τον Armstrong δίνουν το στίγμα και την εμπειρία. Την καρδιά την έχουμε. Τι λείπει; Τίποτα!

Οκτώβριος 2009
www.exitmag.tk

1 σχόλια:

Φαίη είπε...

Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι μας αποδεικνύουν διαρκώς ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά αντίθετα πρέπει πάντα να έχουμε γερή θέληση! Αντί να επαναπαυόμαστε σε ένα"Γιατί σε μένα;" μπορούμε να πολεμήσουμε !

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails