Bookmark and Share

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

"Πείτε μας τη γνώμη σας για το debate"


Του Μιχάλη Κωνσταντόπουλου

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει το πολυαναμενόμενο(;) debate των έξι αρχηγών, του οποίου η διεξαγωγή πέρασε από 40 κύματα. Σπάνια γίνεται τόσος ντόρος για μία ανιαρή τηλεοπτική αναμέτρηση που επί της ουσίας δεν θα προσφέρει καμία νέα πληροφορία στους Έλληνες ψηφοφόρους, αλλά το εγχώριο mediaκο σύστημα δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία μιας τέτοιας τηλεμαχίας να πάει χαμένη.

Στην κατ’ ευφημισμόν μονομαχία θα μετέχουν οι έξι αρχηγοί των κομμάτων που πήραν τουλάχιστον το 3% των ψήφων του ελληνικού λαού στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με τους οικολόγους πράσινους να κάνουν το ντεμπούτο τους. Ας γνωρίσουμε όμως τους 6 αρχηγούς με μία διαφορετική ματιά πέρα από τις κλασικές κοινοτοπίες:


Κώστας Καραμανλής Ο πρωθυπουργός της χώρας τα τελευταία 5,5 χρόνια. Λάτρης του καλού φαγητού και του… playstation. Λέγεται ότι είναι ικανότατος χειριστής της κονσόλας της sony σε πολλά παιχνίδια της οποίας παρουσιάζεται άκρως μαχητικός. Επίσης λατρεύει τα DVD.
Ποιοι θα τον ψηφίσουν: Όσοι πιστεύουν στην εκ Βορείου Ελλάδος προερχόμενη κοσμοθεωρία του χαλαράαα.






Γιώργος Παπανδρέου Ο επόμενος καταλληλότερος και εσχάτως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο Έλληνας Ομπάμα είναι γιος και εγγονός πρώην πρωθυπουργών και ανήκει σε μία από τις τρεις "βασιλικές" οικογένειες της χώρας. Διαθέτει την εκπληκτική ικανότητα να αλλάζει την αλυσίδα ενός ποδηλάτου όσο αυτό κινείται. Λέγεται ότι μόνο ο Τσακ Νόρις μπορεί να προβεί σε ανάλογες ενέργειες.
Ποιοι θα τον ψηφίσουν: Όσοι θέλουν έναν Αμερικανό πρόεδρο που θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του νότου» ή «Μποτσουάνα του βορρά».




Αλέκα Παπαρήγα Ίδια και απαράλλαχτη. Γι’αυτό μας αρέσει. Αρχηγός ενός κόμματος το οποίο είναι αντιπροσωπεία μιας εταιρίας η οποία έκλεισε στη Ρωσία πριν 18 χρόνια. Το ΚΚΕ έχει τη σταθερή θέση του ΟΧΙ σε όλα, ενώ εκθειάζει ακόμη το έργο του Ιωσήφ Στάλιν. Στην περίπτωση εκλογής του εν λόγω κόμματος που δίνει 251.00 απόδοση στο στοίχημα, η νησιωτική Ελλάδα θα γίνει Κούβα, ενώ η Ηπειρωτική Βόρεια Κορέα.
Ποιοι θα την ψηφίσουν: Όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο «Στάλιν ζει» και νοσταλγούν τη Σοβιετική Ένωση




Αλέξης Τσίπρας Ένας από τους 11 αρχηγούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κανονικά το ΚΚΕ που αποτελεί αιώνιο αντίπαλο του κόμματος της Κουμουνδούρου πρέπει κάποια στιγμή να κατεβάσει τη δική του ενδεκάδα και να τους αντιμετωπίσει σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Από εκεί που το κόμμα του βρισκόταν στο 18% στα γκάλοπ του 2008, τώρα παλεύει για την είσοδό του στη βουλή.
Ποιοι θα τον ψηφίσουν: Οι συνιστώσες του και όσοι έχουν καταλάβει πόσες, ποιες είναι και τι κάνουν αυτές οι συνιστώσες.




Γιώργος Καρατζαφέρης Ο αυτοαποκαλούμενος ρυθμιστής στο χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς. Φιλοδοξεί να γίνει τρίτο κόμμα, κάτι που θα πετύχαινε εάν προχωρούσε η συνεργασία του με τον γνωστό Έλληνα μάνατζερ της showbiz. Φήμες που θέλουν την Ευγενία Μανωλίδου να κατεβαίνει με το ΛΑ.Ο.Σ. ελέγχονται ως αναληθείς, όπως επίσης και άλλες για την επιστροφή του μονοτονικού και του βασιλιά στη χώρα μας σε περίπτωση νίκης του Καρατζαφέρη.
Ποιοι θα τον ψηφίσουν: 1) Δυσαρεστημένοι με τη Ν.Δ. 2) Άνθρωποι κάποιας ηλικίας 3) Οι δημοκράτες γενικότερα...



Νίκος Χρυσόγελος Ο εκπρόσωπος των οικολόγων που θα έχει και το περισσότερο άγχος καθώς είναι η… πρώτη του φορά. Θέλει να δείξει ποιοι είναι οι οικολόγοι που ενώ κάηκε τον Αύγουστο η Αττική δεν τους είδαμε ούτε για το παραδοσιακό κράξιμο στα παράθυρα να βγαίνουν.
Ποιοι θα τον ψηφίσουν: Αφού πλέον έχουν καθαριστεί οι εκλογικοί κατάλογοι και αποκλείεται να ψηφίσουν και τα… δέντρα που θα ενίσχυαν το κόμμα του, οι ελπίδες του να διαβεί το κατώφλι της Βουλής βρίσκονται στους ακτιβιστές, τους χορτοφάγους, τα μέλη της greenpeace και κάθε λογής άλλο δυσαρεστημένο που θα ακολουθήσει τη νέα για τα ελληνικά δεδομένα μόδα.



Δευτέρα λοιπόν μην κανονίσετε τίποτα. Έχει debate. Ένα υπερθέαμα που το ελληνικό πολιτικό σύστημα διοργανώνει για να κακομαθαίνει τους ψηφοφόρους του και να τους προστατεύει από αϋπνίες και λοιπά επικίνδυνα σύνδρομα.

Θα περάσουμε ωραία το βράδυ της Δευτέρας. Θα μάθουμε τις ανύπαρκτες πολιτικές των 6 κομμάτων που ψηφίσαμε και θα ξαναψηφίσουμε για την οικονομία, το περιβάλλον, τη δημόσια διοίκηση, την εργασία με ολίγον από κοινωνική πολιτική και την παιδεία. Και όλα αυτά οι πάνσοφοι εθνοπατέρες θα μας τα εξηγήσουν σε 120 δευτερόλεπτα έκαστος.

Ρε ποιον δουλεύουν; Εδώ σε 2 λεπτά ένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει ένα τροχαίο. Θα μπορέσει π.χ ο νέος κατά τις δημοσκοπήσεις πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που προσφάτως έμαθε να ομιλεί Ελληνικά να μας διασαφηνίσει το πλάνο του για την οικονομία; Δύσκολο το βλέπω...

Θα έχει ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα πάντως. Και χαμηλή τηλεθέαση που θα συνοδευτεί από πάμπολλα ροχαλητά. Ο γράφων θα είναι δυστυχώς ένας από αυτούς που θα το παρακολουθήσουν γιατί έτσι κάνει σε κάθε debate. Όποιοι θα με έλεγαν μαζοχιστή δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κακοπροαίρετοι εκ μέρους μου πάντως. Τέλος, θα παραγγείλω και πίτσα, παρότι το θέαμα θα είναι λιγότερο και απ’ότι σε ένα κακής ποιότητας ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Γιατί λοιπόν τέτοια τελετουργία και παραγγελία φαγητού σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για ένα τέτοιο debate ; Διότι πολύ απλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Το τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω δυσκολίες με τον ύπνο. Απλώς δεν μπορώ να κοιμηθώ. Θα αγνοήσω το φάρμακο που απλόχερα μου προσφέρεται για κάθε είδους αϋπνία λοιπόν; Αυτοκαταστροφικό δεν θα ήταν;

Ελπίζω όταν θα με πάρει ο ύπνος να δω τουλάχιστον όμορφα όνειρα. Γιατί όποιος και να κερδίσει τις εκλογές, η καθημερινότητα του κόσμου πάνω-κάτω εφιαλτική θα συνεχίσει να είναι με αυτά που μας κάνουν οι 300 της Βουλής. Και για όποιον δεν χορτάσει (αμφιβάλλω πάντως) ακολουθεί και την Τρίτη το τηλεοπτικό αιώνιο ντέρμπι μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου, οι οποίοι εάν δεν είχαν αυτά τα ονόματα και λέγονταν π.χ Καραμάνος και Παπαιωάννου δεν θα έβγαιναν ούτε βουλευτές!

2 σχόλια:

Theios είπε...

Θα κάνω μια προσπάθεια να παρακολουθήσω το debate, αν και αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρω μέχρι το τέλος...!

Ανώνυμος είπε...

Μ' αρεσε η χιουμοριστικη διαθεση στο κειμενο σου:) Ομολογώ οτι εχω βαρεθει να ακουω τα ιδια και τα ιδια!

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails