Bookmark and Share

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

MTV Europe Music Awards, Berlin 2009

Του Άγγελου Άγα

Στις 5 Νοεμβρίου όλοι οι μουσικόφιλοι της Ευρώπης, και όχι μόνο, στρέφουν τα βλέμματα προς το Βερολίνο για να γιορτάσουν τα ετήσια βραβεία του ευρωπαϊκού MTV (εμ τι, μόνο οι Αμερικάνοι θα είχαν βραβεία; ) που θεωρούνται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα events ακόμη και σήμερα. Βέβαια, το γιορτινό κλίμα φέτος έχει τριπλή σημασία. Πέραν του ότι χαιρόμαστε με όλη αυτή τη διαδικασία των βραβείων γενικά (ακόμη και στα Nobel ντόρος γίνεται παρά του ότι δε γίνεται σόου), γιορτάζουμε ταυτόχρονα δύο επετείους, τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου αλλά και τα 15 χρόνια από τα πρώτα MTV Europe Music Awards που έγιναν, τι σύμπτωση, στο Βερολίνο!

Έτσι, λοιπόν, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα συμπτώσεων, τα βραβεία θα διοργανωθούν στο O2 World στο Βερολίνο με κεντρική παρουσιάστρια την Katy Perry εντός σταδίου και τον Pete Wentz στο διαδίκτυο και στο κόκκινο χαλί. Κι επειδή μουσικά βραβεία χωρίς live εμφανίσεις δε γίνονται, θα μας τραγουδήσουν live οι: Foo Fighters, Green Day, Jay-Z, Leona Lewis, Shakira και Tokio Hotel, και όλοι παρακαλάμε να δούμε κάτι εκκεντρικό σε όλη αυτή την παρουσίαση, αν και είμαστε σίγουροι γιατί έτσι είναι τα EMA. Ένας λόγος παραπάνω να δούμε κάτι έξω από τα δεδομένα είναι η σίγουρη εμφάνιση της Lady Gaga, η οποία είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες! Την ίδια θέση, δηλαδή τις 5 υποψηφιότητες, μοιράζονται οι Kings Of Leon.


Στις συνολικά 13 κατηγορίες εκτός από τη Lady Gaga και τους Kings of Leon ξεχωρίζουν οι: Beyonce, Black Eyed Peas, Pixie Lott, La Roux και Green Day. Τους νικητές σε κάθε κατηγορία θα αναδείξουν οι τηλεθεατές καθώς η ψηφοφορία διεξάγεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, εκτός από μία κατηγορία, αυτή του καλύτερου βίντεο κλιπ, η οποία θα κριθεί από τα δίκτυα του MTV ανά την Ευρώπη. Πέραν τούτου, υπάρχουν και τα regional awards όπου κάθε χώρα που έχει MTV αναδεικνύει έναν τραγουδιστή/τραγουδίστρια/συγκρότημα που στη συνέχεια θα διεκδικήσει μαζί με όλους τους νικητές από κάθε χώρα το βραβείο «Best European Act». Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξυπνήσει η εθνική μας υπερηφάνεια και εκτός από την ανελέητη και ακατάπαυστη ψήφιση της Ελλάδας για τη διεκδίκηση της κατηγορίας, θα πρέπει να προσευχηθούμε ώστε το βραβείο να το κερδίσει η δικιά μας Έλενα Παπαρίζου!

Για την ιστορία, τα MTV Europe Music Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 1994 σε διαφορετική κάθε φορά ευρωπαϊκή πόλη. Η Γερμανία θα διοργανώσει φέτος για τέταρτη φορά τα βραβεία, ενώ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο που τα έχει φιλοξενήσει τρείς φορές. Και μέσα σε μια πληθώρα θεότρελων απονομών και εμφανίσεων, το ακόμη πιο θεότρελο είναι ότι ο πιο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης είναι ο… Eminem!? Έτσι είναι αυτά, δε νοούνται βραβεία χωρίς άκυρα αποτελέσματα. Οπότε συντονιστείτε όλοι στο ελληνικό MTV στις 5 Νοεμβρίου (ελπίζω να σας πρόλαβε η EXIT) και απολαύστε ένα μοναδικό σόου όπως τόσα χρόνια μόνο το MTV ξέρει να διοργανώνει.

Nοέμβριος 2009
www.exitmag.tk

2 σχόλια:

Theios είπε...

Μπορώ να το φανταστώ σαν σκηνή από το Goodbye Lennin: Να ξυπνάει η μητέρα από το κόμμα μη ξέρωντας οτι έχει πέσει το τείχος, και να βλέπει έξω από το παράθυρό της να γίνονται τα Mtv Awards. χαχα,,, ποιός θα το φανταζόταν τότε!

Πρόταση στο MTV: Αντί για τα συνηθισμένα βραβεία να δίνουν και ένα κομμάτι από το σιδηρούν τείχος να παίρνουν μαζί τους ως λάφυρο...

Πάμε για το τείχοςς έλενααα :P

Άγγελος είπε...

Πραγματικά θα είναι εξαιρετικά γουστόζικο το να δωθεί κομμάτι του τείχους για βραβείο! Αλλά επειδή τα νέα τρέχουν και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες, τελικά η Έλενά μας δυστυχώς δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα των υποψηφίων για την κατηγορία Best European Act. Οπότε θα αρκεστούμε στο βραβείο Best Greek Act. Κάτι είναι κι αυτό. Επίσης, μια σημαντική παράβλεψη. Οι εορτασμοί θα γίνουν και στην πύλη του Βραεμβούργου με τους U2 να τραγουδούν live μπροστά στην πύλη όπου διοργανώθηκαν τα πρώτα βραβεία MTV δωρεάν για το κοινό. Όσοι προλαβαίνετε να κλείσετε εισητήρια με την Olympic Air, και όχι με τη Lufthansa γιατί πρέπει να παινεύουμε το σπίτι μας, τρέξτε γρήγορα...

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails