Bookmark and Share

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

10 προεκλογικές πλύσεις εγκεφάλου


Του Χρήστου Καραλιά

ckaralias@gmail.com

"Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή". Με αυτά τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ανοίχτηκε μπροστά μας ένα πολύχρωμο σύμπαν (ξέρετε, πράσινο, μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, άλλο πράσινο, κι άλλο μπλε)... Φτάνοντας στις 4 Οκτωβρίου στην κάλπη, ένοιωθα ήδη σοφότερος, μετά από τη λίαν επιμορφωτική και -ευτυχώς- σύντομη προεκλογική περίοδο. Μέσα σε ένα μήνα έμαθα οτι...
  1. Η απόπειρα να αλλάξεις κανάλι είναι άστοχη: Όλα τα κανάλια στην τηλεόραση κατά πάσα πιθανότητα θα δείχνουν το ίδιο πράγμα... Διαγγέλματα, debate, ομιλίες μεταδίδονται ταυτόχρονα από παντού. Έτσι μπορεί να καταλάβει ευκολότερα κανείς ποιο κανάλι έχει την καλύτερη εικόνα και ήχο, αφού είναι άμεση η σύγκριση.
  2. Όσες φορές και να "παίξεις" τους καθαριστήρες σου, τα φυλλάδια των υποψηφίων βουλευτών μένουν πεισματικά στο παρπρίζ σου κοιτώντας σε με ένα χαμόγελο που μοιάζει σαν να σου λένε μέσα στην ειρωνεία: "Εδώ θα μείνω θες δεν θες..."
  3. Πρέπει να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στα βαζάκια με γλυκά του κουταλιού που φέρνουν πεσκέσια οι συγγενείς... Δεν θα 'θελα νερό του Ασωπού να καταλήξει στο στομάχι μου.
  4. Οι επαναλήψεις του "Ρετιρέ" είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από τα παράθυρα των εκλογών.
  5. Στο ΛΑ.Ο.Σ. έχουν ποιητική φλέβα, καθώς τα συνθήματά τους πρέπει αναγκαστικά να κάνουν ρίμα: "Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, χέρι-χέρι γιατί αυτός διαφέρει, τώρα πια ξέρεις, Καρατζαφέρης". Φήμες λένε οτι ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος είναι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο.
  6. Τα κεντρικά γραφεία των μεγάλων κομμάτων γίνονται ταξιδιωτικά πρακτορεία εν όψει εκλογών. Από αύριο μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στη Χαβάη και φεύγω με εκλογικό εισιτήριο.
  7. Ολόκληρη η ανθρωπότητα συνεννοείται και πέφτει σε αδράνεια κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεκλογικής περιόδου για να μην αποσπάται η προσοχή μας με ειδήσεις από το εξωτερικό (γιατί τα ελληνικά media είναι ευσυνείδητα και δεν υπάρχει περίπτωση να την αμελούσαν αν υπήρχαν).
  8. Οι Έλληνες συγχέουν την ψήφο με το "στοίχημα". Προσπαθούν να ψηφίσουν πάντα τον νικητή.
  9. Επίσης συγχέουν τις εκλογές με το ποδόσφαιρο: ψηφίζουν ένα κόμμα ανεξάρτητα με το αν πιστεύουν οτι κάνει το σωστό ή το λάθος... Την ομάδα δεν την προδίδουν ποτέ!
  10. Ο γιος του Κ.Καραμανλή έχει σκαλίσει όλα τα αρχαία γλυπτά που εκτίθενται στο νέο μουσείο Ακρόπολης. Γι' αυτό και του επέτρεψαν να τραβήξει φωτογραφίες τα εκθέματα όταν επισκέφθηκε το μουσείο μαζί με τους γονείς του, ενώ εμένα μου το απαγόρευσαν για λόγους "ιδιοκτησίας πνευματικών δικαιωμάτων".
Για να μην είμαστε αχάριστοι, θα έπρεπε να είμαστε ευτυχείς που επρόκειτο για μια προεκλογική περίοδο εξπρές. Ακόμη, είμαστε αρκετά τυχεροί που ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν γύρισε καμία ταινία επικής διάρκειας με εκλογική θεματολογία... Όλοι φανταζόμαστε την αντίδραση της ελληνικής τηλεόρασης!

Οκτώβριος 2009
www.exitmag.tk


4 σχόλια:

blondiegd είπε...

Polu stenoxwrh8hka twra!h8ela na pw ena pragma kai twra efanerw8h mia apeilhtikh hlektronikh entolh"Πες το!" prokalontas thn gnwsth m antidrastikothta.
Alh8eia exw sugxustei.
Alla 8a to pw gt meta 8a 8umwsw me ton eauto m kai 8a ginw antidrastikh apenanti sthn antidrastikothta m.
8A TO PW, EDW TO EXW!
OLE!

Ανώνυμος είπε...

"Φήμες λένε οτι ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος (ΛΑ.Ο.Σ.)είναι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο."
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Η έννοια "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός"΄πάντως με τρομάζει:φαντάζομαι χιλιάδες μαυροφορεμένες θεούσες να με κυνηγάνε για να με λιβανίσουν και στα αυτιά μου να ακούγεται το ενοχλητικό "μπιου μπιου" του συναγερμού.Μπρος οι παπαδιές και πίσω ο Άδωνις.
Σκέτη φρίκη...

Κατερίνα ^_^

Φαίη είπε...

χαχαχα η αλήθεια είναι ότι μόνο με κάτι πραγματικά αντιδραστικά πνεύματα όπως η Ξανθή θα πάμε μπροστά! Όλε λοιπόν για μια προεκογική εκστρατεία που σίγουρα άφησε πολλούς αδιάφορους και δεν ξέρω αν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη κάποιων !

Theios είπε...

@ Ξανθή: Γιατί είσαι τέτοιος αντιδραστήρας; Επόμενη φορά θα βάλουμε κάτι πιο επιτακτικό αντί για το "Πες το!", σε στύλ "Θα μιλήσεις ποταπό σκουλίκι. Ελπίζω να πεις κάτι καλό για τη θεϊκή μας δουλειά. Αλλιώς, αν ανοίξεις το μιασμένο στόμα σου για να σχολιάσεις αρνητικά τα κείμενά μας, ένας κλόουν θα μπεί το βράδυ σπίτι σου να σε ξεκοιλιάσει. Στείλε λίνκ του άρθρου σε 900 φίλους σου για να σωθείς! Είναι αλήθεια!"

@ Κατερίνα: Χαχαχα,, η εικόνα που περιγράφεις μπορεί να ισχύει για μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Καρατζαφέρη... Ειδικά στην Μάνη που έχουν παράδοση στη δεξιά! Όπως το μανιάτικο άσμα
"Άσπρό παπόρι έρχεται από την Ελβετία,
Φέρνει το Κωσταντίνο, μαζί με τη Σοφία".
Ιδανικό για την επόμενη εκστρατεία του ΛΑΟΣ, έχει και ομοιοκαταληξία.

@ Φαίη: Την άλλαξε τη γνώμη, αλλά για πόσο ακόμα;!; Η ζωή κάνει κύκλους άημ αφρέιντ.

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails