Bookmark and Share

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

U Speak: Έρωτες το καλοκαίρι...

Μπορούν και δικά σου κείμενα να δημοσιευτούν στη στήλη U-Speak. Στείλε μας στο exit-mag@hotmail.com.


Σταυρούλα Παπαδάκη

Είναι άραγε το καλοκαίρι που βάφει πιο έντονα (απ’ ότι ήδη είναι) τα χρώματα του έρωτα ,των εραστών; Μήπως είναι το καλοκαίρι που δινει άλλη διάσταση στους στίχους τραγουδιών που άκουγες ένα χρόνο τώρα;... Αλήθεια είναι ότι η άμμος, τα ολοστρόγγυλα ασημένια φεγγάρια, η γεύση της μπύρας στα χείλια , ίσως μια φωτια, τα λιγοστά ρούχα είναι ένα σκηνικό που θα ζήλευε και ο καλύτερος σκηνοθέτης.

Το καλοκαίρι και η ανεμελιά που το χαρακτηρίζει θα λέγαμε πως έχει πουληθει, πουλιέται και θα πουλιέται για πολύ καιρό ακόμα με μεγάλη επιτυχια. Ζευγάρια που μοιράζονται παγωτά κάτω απ τις ακτίνες του καυτού ήλιου και δροσίζονται, αντιηλιακά που εκτός του οτι αποτρέπουν το ηλιοτσουρουφλισμένο, αποτελούν και μια αφορμή να φλερτάρει κάνεις την πλάτη του/της αγαπημένης του, γυαλιά ήλιου που δίνουν μια γοητεία και έναν διακριτικό τρόπο να χαζεύεις τις ομορφιές μιας παραλίας, ντροπαλοί απογευματινοί ουρανοί που προκαλούν ακόμα και τον πιο εργασιομανη να παρατήσει κάθε εγνοια, να αφήσει κάθε εργασία και πιάνοντας τρυφερά ένα χέρι και με τη βοήθεια ενός ταξιδιωτικού γραφείου να γυρίσει όλα τα νησια, κλιματιστικά που δεν θα εμποδίσουν λογω ζέστης ατελείωτους ύπνους σε αγκαλιές που θαρρείς πως έχουν φτιαχτεί μονό για σενα, σε χρόνους που ξαφνικά λες και μηδενίζονται. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο που μερικές απ αυτές τις εικόνες μας τραβούν την προσοχή. Οι άνθρωποι, όπως έλεγε και ο Οδυσσέας Ελυτης, είναι πλάσματα ονειροπόλα, αέρινα, που γύρω τους συχνά επιλέγουν να βλέπουν όσα θα θελαν να είναι. Κάθε καλοκαίρι λοιπόν είτε αγοράζεις ένα αντηλιακό, παίρνεις ένα ζευγάρι γυαλιά ηλιου, επιλέγεις εναν προορισμό και φυσικά ενα καλό κλιματιστικό και περιμένεις απεγνωσμένα, ονειρεύεσαι ένα καρδιοχτύπημα που θα συνταράξει το σύμπαν σου είτε ο έρωτας που ήδη έχεις είναι αρκετός για να ζήσεις μερικές στιγμές με γεύση αλμυρή, γαλάζιας θάλασσας και παγωτού βανιλιας. Με άρωμα αντηλιακού και νυχτολούλουδου, με χάδια ερωτευμένου χεριού και πατούσες που συνομιλούν κάτω απ τα δροσερά σεντόνια, με θέα ήλιους που σβήνουν αργά και αποσύρονται στα σκοτεινά νερά της θάλασσας για να βάλουν τα βραδυνα, να ντυθούν επίσημα για μια γιορτή που κραταει 3 μήνες.

Και μετά από αυτούς τους 3 μήνες; Μετά απ αυτούς του 3 μήνες τι; Μην ανησυχείτε... θυμηθείτε μετα τον Αύγουστο είναι ο Σεπτέμβρης και εκεί που μοιράζεσαι την πετσέτα της θαλάσσης σου θα μοιράζεσαι την ομπρέλα σου και εκεί που η μυρωδιά του νυχτολούλουδου σε έκανε ρομαντικό τώρα η μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας θα σε κάνει γλυκό... Αρκεί να κάνετε το πρώτο βήμα και να αφεθείτε στη μαγεία του καλοκαιριού, να φτιάξετε εσείς μια ταινία μικρού μήκους που θα βλέπετε ξανά και ξανά όταν πάλι έξω θα χει χιόνια.
Όλες οι εποχές έχουν την χάρη τους αναμφισβήτητα άλλα το καλοκαίρι είναι αυτό που μεταμορφώνει τους μεγάλους σε ανεξελεγκτους εφήβους και τους νέους σε παιδιά που ψηλαφίζουν τον κόσμο γύρω τους για να αισθανθούν κάθε "τρελιαρικο σφυγμό" του. Απο 1η Ιουνίου θα 'πρεπε να χετε βρεί τη θέση σας στο θερινό σινεμά, να χετε πάρει ποπ κορν και γρανίτα φράουλα καλή παρεα... το καλοκαίρι δεν τελειώνει! Προλαβαίνετε λοιπόν να το κάνετε μοναδικό!



EXITmag Καλοκαίρι 2009.
www.exitmag.tk

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Summer's almost gone
Yeah, it's almost gone
Where will we be
When the summer's gone?

Morning found us calmly unaware
Noon burned gold into our hair
At night we swam at laughin' sea
When summer's gone, where will we be?

Πανέμορφο κείμενο!
Κατερίνα

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι μου:) Tο καλοκαίρι θα υπαρχει μέσα μας ακομα και οταν θα φύγει...είμαι σιγουρή:)

Φαίη είπε...

Και τώρα ήρθε η ώρα για ένα μπράβο στη Σταυρούλα :)
πολύ ωραίο και αλήθινο το κείμενο σου ! Μου έφτιαξε ακόμα πιο πολύ την καλοκαιρινή μου διάθεση ! την οποία και όπως λες πρέπει να την κρατήσουμε ακόμα κι όταν το χειμερινό σινεμά εχεί έτοιμες τις θέσεις του για εμάς !
:)

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails