Bookmark and Share

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ταινιοθήκη | Σεπτέμβριος 2009


Από το Γιάννη Παναγιωτούρο

Πλησιάζοντας στα τέλη του καλοκαιριού το ενδιαφέρον στις κινηματογραφικές αίθουσες παραμένει αμείωτο. Μετά το πολύ καλό ΄Δημόσιος Κίνδυνος΄ με έναν εξαιρετικό Τζόνι Ντέπ αλλά και μετά το ξεκαρδιστικό ' Hangover΄ που έχει σπάσει ταμεία σε Ελλάδα και Αμερική (με την συμμετοχή και του έλληνα Γαλιφιανάκη που κλέβει την παράσταση). Ας μην ξεχνάμε βέβαια και το αγαπητό σε πάρα πολύ κόσμο 'Ice Age 3', σίκουελ της γνωστής σειράς ταινιών που κυριολεκτικά έχουν κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το 2009 όμως δεν τελειώνει εδώ κινηματογραφικά και η Exit σας παρουσιάζει-μερικά- από τα πολύ-αναμενόμενα έργα που έρχονται στις ελληνικές αίθουσες μέχρι το τέλος του χρόνου...


  • Inglorius Basterds
Σκηνοθέτης του 'σημαδιακού' Pulp Fiction, του πασίγνωστου Kill Bill 1,2 αλλά και άλλων όπως το Death Proof ο Ταραντίνο επιστρέφει με τον διπλό ρόλο του σεναριογράφου και σκηνοθέτη με το Inglourious Basterds ( στα ελληνικά η απόδοση είναι Άδωξοι Μπάσταρδη). Με πρωταγωνιστή τον Μπράντ Πιτ, ο Ταραντίνο παρουσιάζει μια ομάδα κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η οποία βιοπραγεί κατά των Ναζί με σκοπό να τρομοκρατεί το Τρίτο Ράιχ στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Γαλλία. Συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Κρίστοφερ Βάλτζ, Ντάνιελ Μπρούχλ και η 'ωραία Ελένη' (η μάλλον πολύ ωραία Ελένη!) Νταϊάν Κρούγκερ. Το έργο έρχεται στην Ελλάδα στις 20 Αυγούστου και από διεθνείς κριτικές φαίνεται πως η ματιά του Ταραντίνο στον Πόλεμου πραγματικά γοητεύει.



  • Ο Χάρρυ Πόττερ και ο ημίαιμος Πρίγκηπας

Τον έχουν μάθει μέχρι και οι πέτρες, τα βιβλία του διαβάζονται σαν 'καραμέλες' και αποτελεί από τους πιο καυτούς νεανικούς χαρακτήρες στο σινεμά. Ο λόγος φυσικά για τον Χάρρυ Πόττερ που επιστρέφει με το έκτο έργο της σειράς που βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ με τίτλο 'Ο Χάρρυ Πόττερ και ο ημίαιμος Πρίγκηπας'. Ο Χάρρυ ( Ντάνιελ Ράντκλιφ) και η παρέα του: Ρον ( Ρουπερτ Κρίντ και Ερμιόνη (Έμμα Γουάτσον) στην έκτη τους χρονιά στο Χόγκουαρτς μπάινουν σε νέες περιπέτειες όταν ο Χάρρυ ανακαλύπτει ένα βιβλίο που τιτλοφορείται ως ιδιοκτησία του ημίαιμου πρίγκηπα και έτσι αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν του μάγου Βόλτεμορτ. Το έργο είναι, όπως είναι λογικό, πολύ-αναμενόμενο και έρχεται στην χώρα μας στις 25 Αυγούστου.



  • Σέρλοκ Χόλμς

Είναι γνωστός και ως 'Βρετανός Ταραντίνο' αν και τα τελευταία έργα του (Rock N Rolla, Snatch) παίρνουν μια διαφορετική διάσταση. Παράλληλα, απασχόλησε και τα Μέσα λόγω του πρόσφατου χωρισμού του με την Μαντόνα και φιλοδοξεί τώρα να επανέλθει -κινηματογραφικά- δριμύτερος. Ο Γκάϊ Ρίτσι, λοιπόν, σκηνοθετεί την κινηματογραφική επανεμφάνιση (η προηγούμενη ήταν το 1939) του γνωστότερου Ντετέκτιβ όλων των εποχών, Σέρλοκ Χόλμς ,ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μια νέμεση που απειλεί ολόκληρη την Αγγλία. Πέραν της φήμης του σκηνοθέτη, τον ακολουθεί και ένα ακόμη πιο λαμπερό κάστ. Τον Ντετέκτιβ ενσαρκώνει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που κατά την άποψη μου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς του σύγχρονου κινηματογράφου. Το κάστ συμπληρώνει ο Τζούντ Λο ( οι συστάσεις περιττές, κυρίως στο γυναικείο κοινό) και η Ρέιτσελ Μακ' Άνταμς, την οποία γνωρίσαμε στο The Notebook. Πραγματικά περιμένω με αγωνία την διάσταση που θα δώσει ο Ρίτσι (ένας σκηνοθέτης που όπως ο Ταραντίνο χρησιμοποιεί την βία στα έργα του) στον Σέρλοκ Χόλμς. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου.


  • Nine

Μέσα σε όλα όμως έρχεται και ένα μιούζικαλ που εκ πρώτης όψεως φαίνεται 'εκρηκτικό'. Το Nine, του Ρόμπ Μάρσαλ πριν κανείς διαβάσει καν την υπόθεση εντυπωσιάζει από το κάστ των ηθοποιών: Ντάνιελ-Ντέι Λιούις, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κέϊτ Χάντσον, Σοφία Λόρεν, Τζούντι Ντένς, Νικόλ Κίντμαν, Πενέλοπε Κρούζ. Στο έργο, καθεμία από τις γυναίκες αυτές κατέχει έναν ξεχωριστό ρόλο στην ζωή του διάσημου σκηνοθέτη Guido Contini ως γυναίκα, ερωμένη, μητέρα, μούσα και ατζέντη και ο σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει αρμονία ανάμεσα στις σχέσεις με τις γυναίκες αυτές. Σίγουρα ένα μιούζικαλ την κατάλληλη περίοδο αποτελεί μια πολύ ευχάριστη και ανακουφιστική έξοδο, πόσο μάλλον όταν έχεις μπροστά σου έναν γαλαξία αστέρων. Αναμένεται στην χώρα μας στις 10 Δεκεμβρίου.




  • Up

Ποίος δεν είναι φαν του 'Toy Story'; Ποιος δεν γέλασε με το Νέμο το ψαράκι; Ποιος δεν συγκινήθηκε μπροστά στο εκπληκτικό Wall-e; Και όλα αυτά έχουν ένα κοινό παρονομαστή: την Pixar. To νέο θαύμα της έχει τίτλο 'Up' και μόνο από το σενάριο φαίνεται ισάξιο των άλλων δημιουργημάτων της Pixar : ένας ηλικιωμένος που χάνει την γυναίκα του με την οποία συνδεόταν με ένα έρωτα πολλών χρόνων αποφασίζει να δέσει το σπίτι του με εκατοντάδες μπαλόνια και να εκπληρώσει το όνειρο του πηγαίνοντας στην Νότια Αφρική να δεί την Άγρια φύση από κοντά. Στην μέση του ταξιδιού του, όμως θα ανακαλύψει πως έχει μαζί του και έναν νεαρό 'λαθρεπιβάτη' μαζί του. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα το απολαύσουμε στις αίθουσες.



EXITmag Καλοκαίρι 2009.
www.exitmag.tk



Κοινοποίηση

6 σχόλια:

Φαίη είπε...

Μπράβο Γιάννη ! θα γίνεις ο έμπιστος σύμβουλός μας για τον κινηματογράφο!

Εγώ πάντως θα ξεκινήσω να τιμήσω το Inglorious Bastards και το Harry Potter και θα σου πω τη γνώμη μου για να σύνεχίσω και με τις υπόλοιπες ταίνιες !!

Theios είπε...

Άδωξη Μπάσταρδη, Harry Potter και Up θα τα δω κατα πάσα πιθανότητα... Με τα μιούζικαλ πάντως είμαι μαλωμένος... :P

Βάσια είπε...

Έρχεται και το Los abrazos rotos(broken hugs) του Almodovar στις 8 Οκτωβρίου!

Χρήστος είπε...

Να κάνουν κανα σκόντο οι κινηματογράφοι φέτος γιατί δεν μας βλέπω καλά... :P

Φαίη είπε...

χαχα ισχύει !!
πάντως το Άδωξοι Μπάσταρδη το είδα και μου άρεσε πολύ ;)
πάμε για τα επόμενα ...!

Theios είπε...

Εγώ δεν έχω αξιωθεί να δω τίποτα από όλα αυτά ακόμη!

Έχετε δει καμιά άλλη; Σας άρεσε?

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails