Bookmark and Share

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ας γίνει έτσι...

από τη Φαίη Ιωαννίδου

Ταύρος: Όσο, όμως, κι αν προσπαθείς να γίνεις συμβατικός, τώρα χρειάζεσαι ενθουσιασμό. Κι αν αυτό σημαίνει να φλερτάρεις προκλητικά ή να κλείσεις κατάμουτρα μια πόρτα ή να εκτεθείς κοινωνικά, ας γίνει έτσι

Αυτά τα λόγια, λοιπόν, στριφογύριζαν στο μυαλό μου όλη την προηγούμενη βδομάδα.. Οι αστρολόγοι κατάφεραν να με προβληματίσουν σχετικά με την μεγάλη πλανητική μου ενέργεια, ό, τι κι αν μπορούν να σημαίνουν αυτές οι λέξεις, και όσο κι αν πάντα έλεγα ότι είναι λίγο χαζό να πιστεύεις με μανία στα ζώδια και στις προβλέψεις..

"Ας γίνει έτσι"-όπως δηλαδή βγει στον καθένα μας- τα αφήνεις όλα και όπως βγουν.. Είναι τόσο εύκολο να αποδράσεις από την καθημερινότητα σου κι όμως λίγοι είναι αυτοί που το τολμούν. Αποφάσισα, λοιπόν, ότι πρέπει κάτι να κάνω.. και όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα δροσερό καλοκαίρι..γιατί τι έννοια έχει άλλωστε το καλοκαίρι αν δεν το χαρείς ;

Βασικά θα αναδιατυπώσω..τι νόημα έχει γενικά η ζωή σου ειδικά σε αυτή τη φάση αν δεν την χαρείς; Είναι λίγο περίεργο ερώτημα θα έλεγα. Αρχικά ακούγεται πολύ φιλοσοφημένο και πολύ μπανάλ.. Δεν πιστεύω ότι είναι όμως! Ειδικά όταν η φοιτητική ζωή είναι απλά στην αρχή της –όπως συμβαίνει με όλο το team της exit- χρειάζεται ίσως που και που να προβληματιζόμαστε πάνω σε αυτό το ερώτημα. Προφανώς και δεν εννοώ να πέσουμε σε βαθιά και κουραστική σκέψη από αυτές που μπορούν να μας οδηγήσουν στο δρόμο για το ψυχιατρείο και προφανώς δεν εννοώ να κλειστούμε στο δωμάτιό μας και να ψάχνουμε μανιωδώς το νόημα της ζωής. Εν ολίγοις, αυτό που εννοώ είναι ότι αν έχουμε μια υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας αυτή είναι να απολαμβάνουμε τη στιγμή γιατί -δυστυχώς ή ευτυχώς, (η απάντηση είναι καθαρά συμφεροντολογική κάθε φορά)- δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το μαγικό εκείνο ρολόι που θα μας επιτρέπει να ζούμε τις εμπειρίες μας και δυο και τρεις και άπειρες φορές. Η αλήθεια είναι πως δεν ξύπνησα ξαφνικά μια μέρα και αποφάσισα να το παίξω η έξυπνη της παρέας που θα αρχίσει να σκορπάει θετική ενέργεια στους άλλους. Απλά έτυχε τον τελευταίο χρόνο της ζωής μου, που τον θεωρώ τον πιο σημαντικό, να αποκτήσω πολλές και ιδιαίτερα ξεχωριστές για μένα εμπειρίες που με έβαλαν σε σκέψεις. Και αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα μόνο με αρνητικές περιστάσεις. Σίγουρα όλοι μας περνάμε από ένα στάδιο απόρριψης και απομάκρυνσης από παρέες, από ερωτικές απογοητεύσεις (όσο κι αν θέλουμε να τις ξεχνάμε ποτέ δεν γίνεται να τις προσπεράσεις έτσι απλά -το ξέρω!), από τσακωμούς με τους δικούς μας – τύπου «Όλο έξω είσαι! Όλο ξοδεύεις! Όλο στο τηλέφωνο μιλάς! Όλο πάνω από αυτό το μηχάνημα!(εννοώντας το laptop)..όλο όλο όλο. Επίσης, σίγουρα όλοι μας περνάμε καταστάσεις που μας άλλαξαν και τις οποίες δεν θέλουμε να μοιραστούμε παρά με ένα-δυο άτομα ή και ακόμη και με κανένα.


Αλλά και όλοι μας γελάμε, γλεντάμε, πίνουμε, αγαπάμε, μεθάμε, γνωρίζουμε κόσμο, ταξιδεύουμε, ανακαλύπτουμε πόσες πιο πολλές ώρες κάθε φορά μπορεί να διαρκεί ένας συνηθισμένος καφές και πόσο πιο διασκεδαστική μπορεί να είναι μια μέρα στην παραλία ή στο βουνό με την παρέα ή το amore(τώρα αν συνδυάζουμε φίλους και φλερτ δεν μας χαλάει εννοείται!).. Όλα αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που κατάφερα να κάνω φέτος ή που απλά μου έτυχαν χωρίς να τα επιδιώξω και που μου έδωσαν να καταλάβω ότι αν θέλω να έχω κάτι να θυμάμαι από τη φοιτητική μου ζωή θα πρέπει να εκμεταλλεύομαι τα πάντα. Ας γίνει έτσι, λοιπόν.. Είναι πράγματι συναρπαστικό να βλέπεις τη ζωή σου σαν μια ταινία όπου ο πρωταγωνιστής είσαι μόνο εσύ αλλά το σκηνικό είναι κάθε φορά διαφορετικό και οι λήψεις κάθε φορά πιο τυχαία πετυχημένες..

Άλλωστε, για να επανέλθω στο αρχικό καλοκαιρινό μας κλίμα, τίποτα δεν πρέπει να μας χαλάει τη διάθεση ειδικά τώρα. Η ρουτίνα είναι τόσο βαρετή όσο μένουμε απαθείς σε ό, τι συμβαίνει γύρω μας και ταυτόχρονα τα ερεθίσματα είναι τόσο πολλά και γεμάτα ενδιαφέρον που δεν αξίζει να τα αγνοούμε. Ας το δούμε σαν ρίσκο γιατί πάντα είναι δεδομένη η πιθανότητα κάποιο από τα ερεθίσματα να μας απογοητεύσει.. Ή μάλλον ας το δούμε σαν ένα τρόπο να βρούμε τη δική μας exit από το συνηθισμένο (ας εκμεταλλευτώ λιγάκι κ εγώ αυτόν τον εμπνευσμένο τίτλο!) και να κάνουμε ένα δυνατό enter σε μια μαγευτική καθημερινότητα.. Η αντίθεση είναι νομίζω φανερή και ο νικητής της σύγκρισης μάλλον είναι με το μέρος μου..Και ναι λοιπόν κατάφερα μετά από όλο αυτό το κατεβατό να πείσω τον εαυτό μου για ακόμα μια φορά πως έτσι είναι!!!! Ελπίζω και εσάς..


EXITmag 2009.
www.exitmag.tk

2 σχόλια:

Theios είπε...

Ας γίνει έτσι Φαίη... Κι εμένα με έπεισες πάντως! Τώρα τελείωσε και η εξεταστική, προβλέπονται πολλές τσιλαριστές μέρες, μην ανησυχείς καθόλου! :)

Φαίη είπε...

Ήδη έτσι γίνεται χρήστο μου.. το νιώθω σου λέω σε όλους γύρω μου.. σκοπός μου τώρα είναι να πείσω και τους υπόλοιπους για το καλοκαίρι που ξεκίνησε(κι ας είναι βροχερό !)..

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails