Bookmark and Share

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

10 γεγονότα που μας συγκλόνισαν στα 00's

Γεγονότα που μας συγκλόνισαν, μας στενοχώρησαν, μας έκαναν εντύπωση, μας ευχαρίστησαν, μας στενοχώρησαν ή μας τρόμαξαν…

ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΟΑΝΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Καταγράφουμε κάποια από αυτά και σας δίνουμε το ελεύθερο να αφαιρέσετε κάποια, να προσθέσετε μερικά ή να συμφωνήσετε μαζί μας. Άντε, και καλή Πρωτοχρονιά!

  • 11 Σεπτεμβρίου 2001- Νέα Υόρκη/ ΗΠΑ
Δύο από τα επτά κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι «Δίδυμοι Πύργοι», δέχονται ισχυρότατο πλήγμα, όταν δύο επιβατηγά αεροπλάνα των αεροπορικών εταιρειών «United Airlines» και «American Airlines», τα οποία είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες της οργάνωσης Αλ Κάιντα, έπεσαν πάνω στο Βόρειο και το Νότιο Πύργο αντίστοιχα, με μικρή διαφορά χρόνου, προκαλώντας την κατάρρευση του Βόρειου Πύργου σε 1 ώρα και 42 λεπτά και του Νότιου Πύργου σε 56 λεπτά μετά την πρόσκρουση, παρασύροντας στο θάνατο 3.000 πολίτες και μένοντας στην ιστορία ως ένα από τα ισχυρότερα τρομοκρατικά χτυπήματα όλων των εποχών.

  • 26 Δεκεμβρίου 2004- Ινδονησία- Σρι Λάνκα
Ένας ισχυρότατος σεισμός 9,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σείει την Ινδονησία και πολλές άλλες γύρω περιοχές. Και ενώ φαινόταν ότι η φύση είχε ήδη δείξει όλο το μένος της, σύντομα ακολουθεί και το τσουνάμι, το οποίο πραγματικά πιάνει απροετοίμαστους τους ήδη πληγέντες κατοίκους. 220.000 άτομα είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων, ενώ οι εν λόγω παράκτιες περιοχές καταστρέφονται ολοσχερώς.


  • 30 Δεκεμβρίου 2006- Βαγδάτη/ Ιράκ
Στις 6.00 π.μ. τοπική ώρα ο πρώην Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσέιν εκτελείται δι’ απαγχονισμού, ενώ είχε προηγηθεί ένας κυκεώνας αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού και πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκτέλεσή του. Ο Σαντάμ Χουσέιν είχε ανατραπεί τον Απρίλιο του 2003 μετά από την αμερικανική εισβολή στη χώρα και καταδικάστηκε το Νοέμβριο του 2006 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα για τους θανάτους 148 σιιτών χωρικών.

  • 12 Μαΐου 2008- Σετσουάν/Κίνα
Το ξημέρωμα βρίσκει την ασιατική χώρα να ζει μέσα στο χάος, μετά από έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,9 ρίχτερ. Οι νεκροί φτάνουν τους 70.000, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Υπάρχουν 5 εκατομμύρια άστεγοι, ενώ χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι. Τέλος, οι οικονομικές απώλειες από την καταστροφή υπολογίζονται σε 10 δις δολάρια.

  • 16 Αυγούστου 2008- Πεκίνο/ Κίνα
Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008: ο Τζαμαϊκανός Usain Bolt σπάει τα χρονόμετρα στα 100 μέτρα ανδρών με χρόνο 9,69, κάνοντας όλους τους φορείς του αθλητισμού να μιλούν για έναν άνθρωπο- θαύμα. Μάλιστα ο Τζαμαϊκανός στις 20 Αυγούστου του 2009 στο Βερολίνο σπάει το δικό του προηγούμενο ρεκόρ στα 200 μέτρα ανδρών με χρόνο 19,19!

  • 10 Σεπτεμβρίου 2008- Σύνορα Γαλλίας- Ελβετίας
Το μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών ξεκινά. Αναπτύσσεται μια μάχη μεταξύ ηλεκτρονίων και πρωτονίων, τα οποία έχουν 100 φορές μεγαλύτερη θερμοκρασία από τον ήλιο και τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, με σκοπό των επιστημόνων να αναπαράγουν τις συνθήκες που υπήρξαν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά το Big Bang. Το πείραμα αυτό κόστισε 6,25 δις ευρώ (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- μακάρι οι κυβερνήσεις να έδιναν τόσα λεφτά και για τα εκατομμύρια παιδάκια που πεθαίνουν από την πείνα) και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα…

  • 4 Νοεμβρίου 2008 - ΗΠΑ
Διενεργούνται οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές και νικητής αναδεικνύεται ο Μπάρακ Ομπάμα. Πρόκειται για ιστορική στιγμή στην αμερικανική πολιτική ιστορία, μιας και ο Ομπάμα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία της χώρας. Αναλαμβάνει και επίσημα την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου 2009.


  • 25 Ιουνίου 2009- Λος Άντζελες
Ο βασιλιάς της ποπ (ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά, είτε κανείς ανήκει στους θαυμαστές του είτε όχι), Michael Jackson, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών μετά από ανακοπή καρδιάς, λόγω ισχυρής δόσης υπνωτικού και ηρεμιστικού που δέχθηκε. Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιείται στις 7 Ιουλίου στο στάδιο Staple Center, με την τηλεθέαση να σπάει κάθε ρεκόρ

  • 15 Σεπτεμβρίου 2009- Nέα Υόρκη / ΗΠΑ
Η παγκόσμια οικονομία βιώνει και επίσημα πλέον την χρηματοπιστωτική κρίση. Αφετηρία γι τη διαπίστωση αυτή αποτελεί η ανακοίνωση της Lehman Brothers ότι μετά την αδυναμία της να βρει αγοραστή, πρόκειται να κηρύξει πτώχευση, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα ένα ντόμινο αρνητικών οικονομικών εξελίξεων που δείχνουν να μην έχουν τέλος…

  • 13 Νοεμβρίου 2009-NASA
Ανακοινώνεται από τη NASA η ανακάλυψη της ύπαρξης νερού στη Σελήνη, μετά την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του δορυφόρου LCROSS, ένα μήνα πριν. Στόχος ήταν η συντριβή του διαστημικού οχήματος σε έναν κρατήρα της Σελήνης με απώτερο σκοπό τα υλικά που θα εκτινάσσονταν από τη συντριβή να μελετηθούν από ένα άλλο διαστημικό όχημα που θα ακολουθούσε. Η σημαντικότατη αυτή ανακάλυψη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στο φεγγάρι.

Δεκέμβριος 2009
www.exitmag.tk

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails