Bookmark and Share

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ταινιοθήκη | Νοέμβριος 2009

Από το Γιάννη Τούρο

Με έναν ‘γεμάτο’ κινηματογραφικά Οκτώβριο, φτάσαμε στον Νοέμβρη. Το ενδιαφέρον παραμένει ανέπαφο στις κινηματογραφικές αίθουσες και η Exit είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τα κυριότερα έργα που θα απολαύσετε από το Νοέμβριο έως και τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Pope Joan

Για αρχή
, έχουμε το σε σκηνοθεσία του Sonke Wortmann. Το έργο μας ταξιδεύει στον 9ο αιώνα όπου μια γυναίκα Αγγλικής καταγωγής γεννημένη στην γερμανική πόλη του Ingelheim εμφανίζεται ως άντρας και καταφέρνει να ανέλθει στις ψηλότερες θέσεις της ιεραρχίας του Βατικανού. Πρωταγωνιστούν οι Johanna Wokaleκ, John Goodman (ενδεχομένως γνωστός από τον ρόλο του στην κινηματογραφική μεταφορά του Flintstones) και ο David Wenham που το καλοκαίρι τον είδαμε στο Public Enemies του Michael Mann. 12 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.



Tetro

Μελετώντας κανείς το καστ του ‘Tetro’ δεν θα βρει κάτι αξιόλογο καθώς πρωταγωνιστούν οι ‘άσημοι’ Vincent Gallo και Maribel Verdu. Το γεγονός, όμως, ότι στο καρεκλάκι του σκηνοθέτη κάθεται ο Francis Ford Coppola (Apocalypse Now, Godfather 1, 2, 3) αποτελεί από μόνο του ένα βασικό επιχείρημα για να δεις το έργο. Στην υπόθεση ο Bennie ταξιδεύει στο Μπουένος Άιρες για να βρει τον αδερφό του που είναι χαμένος εδώ και πολύ καιρό και ήταν κάποτε πολλά υποσχόμενος συγγραφέας που τώρα ετοιμάζει ένα νέο έργο. Η αδελφική σχέση μέσα από την ματιά του Coppola σίγουρα κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. 12 Νοεμβρίου θα την απολαύσουμε και στην Ελλάδα.


The Twilight Saga:New Moon

Έχει χαρακτηριστεί ως ‘Χάρρυ Πόττερ των εφήβων’ και πραγματικά έχει τεράστια απήχηση στο νεανικό κοινό. Το Twilight επιστρέφει, λοιπόν με το δεύτερο έργο της σειράς ‘The Twilight Saga:New Moon’. Σε σκηνοθεσία Chris Weitz και βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Stephenie Meyer το σίκουελ μας παρουσιάζει την Bella(Kristen Stewart) να αναρρώνει από την επίθεση από βαμπίρ που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή της και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια της με τον Edward(Robert Pattinson) και την οικογένεια του. Όσοι πιστοί προσέλθετε στις 19 Νοεμβρίου.





Planet 51

Μέσα σε όλα, όμως, έχουμε και κινούμενα σχέδια. Το 'Planet 51’ φιλοξενεί τις φωνές των Jessica Biel (οι άνδρες σινεφίλ πιθανότατα θα την γνωρίζουν), John Cleese (A Fish called Wanda), Gary Oldman (Dark Knight), Sean William Scott (American Pie). Στο έργο ένας αμερικανός αστρονάυτης ανακαλύπτει έναν πλανήτη που κατοικείται από περίεργα πράσινα πλάσματα τα οποία τον θεωρούν ως εξωγήινο. 26 Νοεμβρίου στις αίθουσες.






Imaginarium of Doctor Parnassus

Αν και δεν το ολοκλήρωσε, αποτελεί την τελευταία εμφάνιση του. Ο λόγος για τον Heath Ledger και το ‘Imaginarium of Doctor Parnassus’. Η τελευταία παράσταση του Ledger έρχεται σε ένα έργο σκηνοθετημένο από τον Terry Gilliam ο οποίος έχει επιμεληθεί και το σενάριο. Ο Gilliam παρουσιάζει μια κινούμενη θεατρική εταιρία η οποία δίνει στο κοινό της πολύ περισσότερα από αυτά που φαντάζεται. Αν και, όπως είναι λογικό, ο Heath Ledger κλέβει την παράσταση τον ακολουθεί ένα πολύ λαμπερό κάστ με τους Johnny Depp, Colin Farell, Christofer Plummer (The Insider) και Jude Law. Απολαύστε το στις 26 Νοεμβρίου.



The Road

Last but not least, έρχεται ένα έργο που ήταν υποψήφιο για Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Το ‘The Road’ του John Hillcoat αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα και του γιού του που προσπαθούν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε τρόπο από την καμμένη Αμερική και τους κανίβαλους. Το κάστ είναι αρκετά εντυπωσιακό και πλαισιώνεται από τους Viggo Mortensen(Επικίνδυνες Υποσχέσεις), Charlize Theron(Monster), Robert Duvall(Apocalypse Now). Υπομονή και έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου.



Αυτά ήταν, λοιπόν, τα σημαντικότερα έργα για το επόμενο διάστημα. Μαζί σας, πάλι, τον επόμενο μήνα και μέχρι τότε.. κλείστε τα κινητά σας και καλές προβολές!

Νοέμβριος 2009
www.exitmag.tk

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails