Bookmark and Share

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τζαλατζίδης: Χαρίζει Οικόπεδα, Χαρίζει Χρέη!


Του Μιχάλη Κωνσταντόπουλου και του Άγγελου Άγα


Όταν μάθαμε για τα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις εκλογές τις 4ης Οκτωβρίου, όλοι απορήσαμε σχετικά με το κόμμα «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος». Πραγματικά ακούγεται το πιο πολλά υποσχόμενο από όλα τα υπόλοιπα που κατεβαίνουν. Οι συντάκτες του EXITmag Μιχάλης Κωνσταντόπουλος και Άγγελος Άγας βρήκαν τον αρχηγό του κόμματος Μιλτιάδη Τζαλαζίδη στο σπίτι-εργαστήριο-γραφείο του και συζήτησαν μαζί του για το κόμμα και τις θέσεις του, τις οποίες σας παρουσιάζουν.


Με 4 αδέρφια στο «πλευρό» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και άλλα 4 στη Νέα Δημοκρατία, κάμποσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τις εφευρέσεις του (από κινητή τουαλέτα μέχρι σύστημα πυρόσβεσης), συμμετοχή στα κοινά από τη δεκαετία του ’50 και εμφάνιση στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια, ο πολυπράγμων (αγρότης, τεχνίτης, εφευρέτης, πολιτικός) κύριος Τζαλαζίδης είχε πολλά να μας πει.


Ο κος Τζαλατζίδης μας δείχνει στο χάρτη τα οικόπεδα,

απόδειξη για κάθε δύσπιστο...

Μ> Ποιος είναι ο σκοπός του κόμματος; Ποιες είναι οι θέσεις του;

T: Ο σκοπός του κόμματος είναι «πολιτευτείτε!». Τι σημαίνει «πολιτευτείτε!»; Οι υποψήφιοι βουλευτές δεν ξέρουν τι είναι πολιτική. Η πολιτική είναι αντιφάρμακο των πολιτικών. Οι πολιτικοί είναι εχθροί των πολιτών. Λήσταρχοι. Επειδή υπάρχει η φήμη «αγράμματος είσαι, δεν μπορείς να πολιτευτείς, φτωχός είσαι, δεν μπορείς να πολιτευτείς»


Μ> Μόνο γιατροί και δικηγόροι δηλαδή στη βουλή.

Τ: Μόνο γιατροί και δικηγόροι. Και έχουν οργανωθεί και κομματικοποιηθεί σε δεξιοαριστερά κόμματα. Το κόμμα είναι παραδειγματικό. Θέλω να αποδείξω ότι όπως λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 29 Έλληνας πολίτης που έχει το εκλογικό δικαίωμα μπορεί να πολιτευτεί.


Μ> Ποιες θέσεις έχει το κόμμα; Κάτι πιο συγκεκριμένο; Μας είπατε να πολιτευτούμε. Μετά ως πολίτες τι να ζητήσουμε; Το κόμμα δηλαδή τι θα έκανε; Εξηγήστε μας λίγο.

Τ: Το κόμμα μιλάει και με τον τίτλο και με το έμβλημα για το τι είναι. Τη χώρα μας τη γνώρισα γεωκτηνοτροφική. Δεν υπήρχε ούτε ένα εργοστάσιο καρφίτσας στην Ελλάδα. Κι εγώ ξεκίνησα τεχνίτης. Το πιο δύσκολο επάγγελμα ήταν ο μαραγκός. Όλη την τέχνη του μαραγκού μέσα σε 2-3 μήνες την έμαθα. Βοήθησα μάστορες και άρπαζα την τέχνη. Γρήγορα ανακαλύπτω την τέχνη.


Μ> Δηλαδή σκοπός είναι να ενισχυθεί η αγροτιά. Γι’ αυτό και Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος.

Τ : Σκοπός είναι ότι ο άνθρωπος γεννιέται για να δουλέψει για να ζήσει, όχι να κλέψει. Το βασικό είναι αυτό. Εδώ όμως γίνεται το αντίθετο. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο κλητήρα όλοι κλέβουν. Με έτοιμο χρήμα θέλουν να ζήσουν.


Ο κος Τζαλατζίδης με τον Μιχάλη Κωνσταντόπουλο

Μ> Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε στο 3% αν είχατε χρόνο να βγείτε στην τηλεόραση να σας δει ο κόσμος να σας μάθει;

Τ: Είτε βγω στην τηλεόραση, είτε δε μιλήσω καθόλου, μόνο το ψηφοδέλτιο που είναι κάτι οπτικό, 1% θα το πάρει. Αν πάρω εγώ 1%, εννοείται στην επικράτεια, μόνο από μ ια εκλογική περιφέρεια αν πάρω 1%, αυτό είναι λογικό ότι σε όλη την επικράτεια θα έπαιρνα 10%. Το 1/10 είναι η μία εκλογική περιφέρεια.


Μ> Στις πρόσφατες εκλογές το κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών πήρε 1,27%. Πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε κι εσείς σε ένα ποσοστό τέτοιο; Να πάρετε δηλαδή κι εσείς 1,27%;

Τ: Εγώ σας είπα, πρέπει να πάρω πάνω από 1,5%. Έτσι, μόνο με το ψηφοδέλτιο, όχι με τα ΜΜΕ. Το Άλτερ δημοσίευσε ότι ο Παπανδρέου χαρίζει χρέη.


Α> Και όσον αφορά τώρα τα χρέη που μας αναφέρετε, πώς προκύπτουν αυτά τα χρέη;

Τ: Τα χρέη προέρχονται από το νόμο για τις εκλογικές δαπάνες. Κάθε βουλευτής παίρνει χρήματα. Δηλώνει ότι έκανε τόση δαπάνη και τα παίρνει πάλι πίσω, εκλεγεί δεν εκλεγεί. (Στη Β’ Αθηνών η δαπάνη είναι 135.000 ευρώ). Εδώ λένε ότι δεν έχουν λεφτά κι αυτά τα λεφτά είναι 2.500.000 ευρώ σε κάθε εκλογική περίοδο και τα παίρνουν τα 5 κόμματα που μπαίνουν μέσα στη Βουλή. Και παίρνουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές. Γι’ αυτό τα κόμματα έχουν 340 υποψηφίους το καθένα. Γι’ αυτό έβαλα κι εγώ τώρα υποψηφιότητα ώστε να το σπάσω αυτό, με αυτή την καταγγελία που κάνω γιατί ο βουλευτής σε κοροϊδεύει ότι δεν έχει λεφτά, ενώ τα λεφτά υπάρχουν.


Ο κος Τζαλατζίδης με τον Άγγελο Άγα


Α> Κι όπως λέτε για το χρήμα, πιστεύετε ότι τα οικόπεδα θα είναι ένα δέλεαρ για τους ψηφοφόρους;

Τ: Τα οικόπεδα μετά μπήκαν στο ψηφοδέλτιο. Έχω 3 χρόνια που χαρίζω οικόπεδα. Κάνω καινούριο χωριό εκεί πέρα και όλοι νόμιζαν ότι το οικόπεδο το δίνουμε για προίκα για τα παιδιά τους. Είναι 40 στρέμματα, 120 οικόπεδα. Όποιος θέλει να πάει να χτίσει εκεί πέρα. Για να χτίσεις το παίρνεις, όχι να το πάρεις για να το κάνεις προίκα για τα παιδιά σου. Το «χαρίζω χρέη» είναι αυτά.


Μ> Εάν έρθει ένας ψηφοφόρος σας μετά τις εκλογές και ζητήσει ένα οικόπεδο για να πάει στα Γρεβενά, θα του δώσετε;

Τ: Όχι μεμονομένα. Πρέπει να συμπληρωθούν οι αιτήσεις για τα οικόπεδα. Θα κάνει δήλωση. Όχι μόνο για τα Γρεβενά. Και αλλού. Έχουμε παντού οικόπεδα. Δίνουμε 1 και παίρνουμε 10. Δίνουμε 10 και παίρνουμε 100. Έχουμε υποδομή να πάρουμε οικόπεδα. Έχουμε προτάσεις που μας δίνουν οικόπεδα για να τα χαρίσουμε. Την αίτηση μας (μας δίνει μία αίτηση) πρέπει να συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος που θέλει οικόπεδο. Έχουμε πολλές αιτήσεις, όμως δεν διαλέγουν αυτοί μέρος. Ζητάνε Αθήνα, αλλά έχουμε πολλά οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα για πολιτική σκοπιμότητα.



Εάν κάποιος σχηματίσει κυβέρνηση θα την στηρίξει εάν πάρει υπουργείο γεωργίας (σ.σ Αγροτικής ανάπτυξης):

“Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα βάλει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς σε διάφορες θέσεις. Δεν φοβάται το πολιτικό κόστος. Του το έχω πει και το θυμάται ο μάγκας. Είναι έξυπνος. Εάν πάρω το υπουργείο γεωργίας αμέσως έξω οι γεωπόνοι, οι τοπογράφοι: καταμέτρηση στη γη και όπου δεν καλλιεργούνται χωράφια θα γίνονται χωριά.”


Α> Αυτό είναι και ο πρώτος σας στόχος με του που βγείτε;

T: Ο πρώτος! Η γη να μοιραστεί στους Έλληνες. Να μην έχει π.χ ένας τσιφλικάς 30.000 στρέμματα και να μένουν ανεκμετάλλευτα.


Μ> Ας πούμε ότι εκλεγόσασταν πρωθυπουργός ή υπουργός, η πρώτη σας προτεραιότητα θα ήταν να μοιράσετε τη γη στον κόσμο;

Τ: Ναι. Αυτή η πιθανότητα ίσχυε μέχρις ότου είχαν δυνατότητα τα κόμματα να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη βοήθεια μου. Τώρα όμως αλλάζει αυτή η ιδέα. Βρήκα την αδυναμία τους: Όχι αυτοδυναμία. Να πάμε ξανά στις εκλογές. Και εάν έχω πάρει κάποιες ψήφους, αυτό θα φανεί γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Και από πολίτες και από δημοσιογράφους. Το κινητό μου έχει γεμίσει αναπάντητες. Η φωνή μου είναι κομμένη από τα τηλέφωνα.

Χωρίς χρήμα δεν μπορούν να κάνουν εκλογές. Εγώ χωρίς χρήμα μπορώ να κάνω εκλογές. Στις άλλες εκλογές τους παίρνω καπάκι. Άμα θέλετε ψηφίστε τους. Όταν βλέπετε έναν τόσο θαρραλέο τολμηρό να λέει χαρίζω τα πλούτη μου…


Ο κος Τζαλατζίδης με τα διπλώματα

ευρασιτεχνίας που του έχουν απονεμηθεί


Για την Αθήνα: (Άγιος Παντελεήμονας) :

Μ> Ζείτε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου υπάρχει πρόβλημα με τους μετανάστες. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα. Μπορούν να φύγουν από την Αθήνα και να δουλέψουν στην περιφέρεια στα χωράφια;

Τ: Δεν τους αποξενώνουμε. Η έκταση μας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την Αθήνα. Είχαμε και ορυχεία που λειτουργούσαν μέχρι την επταετία. Έκλεισαν όλα ρε φίλε. Τι τους θέλουμε εδώ να μας πουλάνε μπιμπελά; Στείλ’τους πάνω να δουλέψουνε. Με χαρτιά. Να βγουν έξω από την Αθήνα. Δε λέμε να τους ταλαιπωρήσουμε να τους διώξουμε. Να τους δώσουμε δουλειά να δουλέψουνε.


Μ> Πείτε μας τη γνώμη σας για την πόλη της Αθήνας..

Α> Τι θα αλλάζατε;

Τ: Εάν με τιμήσει η Αθήνα που είναι το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα μπορώ να πάρω όχι 3% αλλά 6%, εάν σκεφτεί λογικά και γνωμικά. Τολμώ και λέω ότι μετά τις εκλογές η Αθήνα θα καθαρίσει. Δεν θα μείνει μέσα κανένας ενοχλητικός. Το λέω για τις κυβερνήσεις. Στις επόμενες εκλογές θα κατέβω με έντιμα παιδιά 25άρηδες να τους αλλάξω τα φώτα.


M> Θα μας πείτε για τη συνεργασία σας με την Ένωση Κεντρώων και το Βασίλη Λεβέντη;

Τ: Εγώ τον παρουσίαζα στα κανάλια της Θεσσαλίας. Ήμασταν πρώτοι μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων. Για ασήμαντο λόγο με έδιωξε ο Λεβέντης από το κόμμα. Αυτός ήταν το ότι εμφανίστηκα στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια. Την άλλη μέρα με έδιωξε. “Μας ντρόπιασες, μας ξεφτίλισες, πήγες στην Ανίτα”, μου είπε. Η Ανίτα με κάλεσε πολλές φορές και για τα οικόπεδα κτλ.


Μ> Σήμερα στην Ελλάδα οι νέοι δεν παίρνουν πολλές ευκαιρίες. Πως μπορεί να αλλάξει αυτό και η νέοι να μπουν στα πράγματα;

Τ: Να έχουν οι νέοι μπάρμπα στην Κορώνη πρέπει…


Μ> Μια συμβουλή όμως που θα δίνατε;

Τ: Να οργανωθούνε. Έχουν δικαιώματα.


«Η υποψηφιότητα μου στοχεύει στο να δείξω στο εκλογικό σώμα ότι ο φτωχός και ο αγράμματος μπορούν να πολιτευθούν. Το εκλογικό σώμα δεν εξετάζει εάν είσαι φτωχός ή πλούσιος για να σε ψηφίσει. Βλέπει αυτό που του δίνεις.

Τα οικόπεδα είναι η τέχνη του κόμματος. Εσείς τα είδατε κιόλας. Δεν γίνεται να έρθουν όλοι να τα δούνε» , ήταν η τελευταία δήλωση του κυρίου Τζαλαζίδη πριν κλείσουμε τη συνέντευξη. Στόχος του 80χρονου δεν είναι τόσο να πάρει πολλές ψήφους αλλά να παραδειγματίσει πολιτικούς και πολίτες και να αποδείξει ότι ο καθένας δικαιούται και πρέπει να συμμετέχει στα κοινά.


Σεπτέμβριος 2009
www.exitmag.tk


5 σχόλια:

Theios είπε...

Καλά, η διαφορά ύψους Τζαλατζίδη και Μιχάλη είναι απίστευτη!

"Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη ΠΑΕΚΕ" δαγκωτό!

Συγχαρητήρια Μιχάλη και Άγγελε για την αποκλειστικότητα!

Φαίη είπε...

μπράβο στο μιχάλη και τον άγγελο ;) το πες και το κανες μιχάλη !
ας δούμε λοιπόν πως θα πάει αυτό το νεο κόμμα και τι θα χαρίσει τελικά ;)

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ρε παιδιά!!συγχαρητήρια :)
πολύ καλή δουλειά..καλά, για τη διαφορά ύψους δεν σχολιάζω καν!!:p
άντε και εις ανώτερα:D



Στέλλα

Άγγελος είπε...

Παιδιά, πάνω απ'όλα το καθήκον και το χρέος του δημοσιογράφου. Διότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στην ΕΧΙΤ! Και έχετε να δείτε ακόμα...

Gusflea είπε...

Όμορφο!
Πλέον δεν κατατάσσομαι στους αναποφάσιστους...
Cheers ΕΧΙΤ!

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails