Bookmark and Share

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

10 πράγματα που έμαθα πηγαίνοντας σε επαρχιακό club


Του Χρήστου Καραλιά

Τον Αύγουστο σχεδόν όλοι μας ακολουθούμε πιστά την άτυπη σύμβαση που μας θέλει να πηγαίνουμε διακοπές στο χωριό μας ή στο εξοχικό που έχουμε κάπου στην Ελλάδα. Εκεί συνήθως η νυχτερινή ζωή δεν σου παρέχει και πολλές επιλογές. Όταν λοιπόν κανείς βαρεθεί τις βραδιές στην παραλία με φωτιά και κιθάρα ή τις χαλαρές συζητήσεις με φίλους και θέλει κάτι πιο...έντονο, τότε πάει στο επαρχιακό club. Και πηγαίνοντας δυο-τρείς φορές, έμαθα τα εξής για τα club της επαρχίας:
  1. Συνήθως δεν έχουν είσοδο... Αθηναϊκά club, eat my dust.
  2. Το ελληνικό hip hop φαίνεται πολύ αστείο στους ξένους τουρίστες.
  3. Η μουσική είναι σαν τις διαφημίσεις του compact disc club: πάντα ξέρεις ποιο τραγούδι ακολουθεί!
  4. Όλοι χορεύουν μετά τη δεύτερη μπόμπα υπό τους ήχους του Now Dance 1821.
  5. DeJaVu: Τους έχεις ξαναδεί όλους με μαγιώ στην παραλία. Been there, done that.
  6. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τα παραδοσιακά πανηγύρια. Τουλάχιστον αυτά έχουν δωρεάν γουρνόπουλο και κληρώσεις με τηλεοράσεις.
  7. Οι θαμώνες είναι τόσο αμετάβλητοι μέρα με τη μέρα που μπορεί κανείς να κρατήσει απουσίες.
  8. Η φράση "Πού θα πάμε το βράδυ" δεν υπάρχει. Η απάντηση είναι μια: στο επαρχιακό κλάμπ... Οι επιλογές είναι περιορισμένες ούτως ή άλλως!
  9. Σε χαιρετάνε γνώριμες φάτσες και παριστάνεις οτι τους γνωρίζεις από ευγένεια με ένα τσιριχτό "τι κάανειιις...εσύ..; Όλα καλάαα;"
  10. Αφού γυρίσεις σπίτι (μετά από 2-3 μπόμπες) σου έρχεται εύκολα έμπνευση.

Όπως και να 'χει τα επαρχιακά club ίσως να 'ναι καλύτερα από τα Αθηναϊκά. Έχουν ένα διαφορετικό αέρα, πιο χαλαρό
. Δε σε νοιάζει τόσο τι θα φορέσεις, και παίρνεις την όλη υπόθεση στην πλάκα. Απολαμβάνεις αυτό το επαναλαμβανόμενο θέατρο του παραλόγου, το οποίο γυρνώντας στην Αθήνα μπορεί και να σου λέιψει.


EXITmag Καλοκαίρι 2009.
www.exitmag.tk


Κοινοποίηση

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

10. στα επαρχιακά club πολλες φορες υπάρχει χώρος να καθισεις και δεν υπαρχει ο ψυχαναγκασμος να εισαι συνέχεια όρθιος και να παριστάνεις μετά απο κάποια ώρα οτι χορεύεις μένοντας πιστός στην χορευτικη κινηση ''δεξι-αριστερο αααλλαγή''.

11.είναι all time classic να σκας μύτη φορώντας το μαγιω σου

12.τα περισσοτερα δεν ειναι ''club-club'' ειναι ''club-bar ή ''bar-προσπαθώ να γινω club αλλα δε μου κάθεται γαμωτο''

Πολύ ώραιο το άρθρο και επίκαιρο θα 'λεγα καθώς αυτή την περίοδο λιγο-πολυ ολοι μας επισκεπτόμαστε ενα επαρχιακο club :P Το καλοκαίρι γινόμαστε για λίγες μέρες χωριάτες..ε δεν είναι και ασχημα:)


Σταυρούλα:)

Φαίη είπε...

Καθόλου άσχημα θα έλεγα!Οι μπόμπες , οι ελεύθερες κινήσεις και οι γνώριμες φάτσες από την παραλία δίνουν μια άλλη έννοια στις διακοπές μας !!

Ένα μπράβο στον επαρχιώτη χρήστο που κάτω από τους ρυθμούς του compact disk club μας έπεισε ότι αν είναι να πάμε σε club...ας διαλέξουμε αυτό της επαρχίας ! γιατί όχι;;

Theios είπε...

Επαρχιακά club 4 evah!

Προφανώς,, πολλά πράγματα είναι μακράν καλύτερα από τα Αθηναϊκά κλάμπ όπως έχουμε αναλύσει και στο ΝΟΧΙ αυτού του τεύχους... :P

Mixalis είπε...

Καλά τα λες. Εγω θυμάμαι με νοσταλγία τις στιγμές που πέρασα το Πάσχα σε επαρχιακό club. Παραδοσιακό πανηγύρι μέσα σε club δεν βλέπεις κάθε μέρα

Theios είπε...

Μόνο στην επαρχία τα βλέπεις αυτά Μιχάλη, συμφωνώ! Οχι σαν τα καβαλημένα club της ΑΘήνας που νομίζουν οτι είναι στο Miami...
"Είχαν και στο χωριό τους τέτοια;;;;" :P

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails