Bookmark and Share

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕντιτόReal: Το και Το.

Το και Το


Α, να ένα εντιτόριαλ. Θα διαβάσω πάλι τη γνώμη κάποιου άσχετου για την οικονομική κρίση της Ελλάδας. Άλλος ένας που θα αναλύσει το πώς η Ελλάδα έφτασε στο σημείο που έφτασε, ποίος φταίει, αν υπάρχει λύση, ή αν δεν υπάρχει. 


Αλλά πολύ θα σε λυπήσω, γιατί  δεν πρόκειται ούτε να αναλύσω το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα, διότι είναι πολύ πιθανό να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν τα μέσα. Δεν πρόκειται να αναλύσω το ποίος φταίει, γιατί έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης. Και δεν πρόκειται να μιλήσω για λύσεις γιατί δεν είμαι οικονομολόγος, και ξέρω μόνο τι μπορώ να κάνω εγώ ο ίδιος με βάσει τη συνείδησή μου. ...Ξέρω, είναι αντίθετα στην αντίληψη του Έλληνα που κάθεται στο καφενείο και λέει στους υπόλοιπους θαμώνες με τσαμπουκά και τις φλέβες στο μέτωπο να πεταρίζουν: "Θα γράψω την άποψή μου. Και θα τους τα πω όλα με το νι και με το σιγμα: ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ." Και είναι σίγουρος οτι έχει δίκιο.


Και αφού σας έπρηξα με το για τι δεν θα μιλήσω, θα μπω στο ψητό. Αν η EXIT ήταν η Ελλάδα, τότε το μισό site θα ήταν κατειλημμένο από εργαζόμενους που ψάχνουν το δίκιο τους, μερικά links θα ήταν σπασμένα, ή καμμένα, και όσοι περνούσαν από τη σελίδα με τα ονόματα της δημοσιογραφικής ομάδας θα φώναζαν: Να καεί να καεί το μπουρδέλο η εξίτ. (ο τόνος στη λήγουσα, για να κάνει ρίμα). Κάποιος server θα μας ανακοίνωνε ότι τα έσοδά μας είναι πολύ μικρότερα από τα έξοδά μας, και ότι η δημοσιογραφική ομάδα καταχράται το δημόσιο χρήμα. Από την άλλη, θα κατηγορούνται και οι αναγνώστες που "φοροδιαφεύγουν" και δεν δίνουν ούτε 1 ευρώ για την EXIT. Και στο τέλος, κάποιο πιο δυνατό site θα μας έλεγε ότι θα μας δανείσει λεφτά, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του ώστε να περιορίσουμε τα έξοδα και να αυξήσουμε τα έσοδα βάζοντάς μας διαφημίσεις δικών του εταιρειών. Άντε, και ίσως επενέβαινε και στο περιεχόμενο, λέγοντας ότι αν μιλήσουμε για lifestyle, θα αυξηθούν οι αναγνώστες, και άρα και τα λεφτά.


Στην EXIT έχουμε την ευτυχία να μην αναμιγνυόμαστε με χρήματα. Βέβαια, αν καίγατε κανένα link, ή αν σπάγατε κανένα άρθρο, θα σας έδινα και ένα δίκιο, γιατί δεν είμαστε και τέρατα συνέπειας τους τελευταίους μήνες.


Όπως και να 'χει, ενάντια σε κάθε οικονομικό μυαλό, συνεχίζουμε να γράφουμε για την ψυχή της μάνας μας, λοιπών συγγενών και φίλων...

Σχετικά Άρθρα

Related Posts with Thumbnails